BLOGITARINAT

Tervetuloa Multaterapiaa-blogiin!

Olen Marita Hietikko, Multaterapiaa-blogin kirjoittaja.  Viheralan ammattilainen, työstään innostuva koulutettu puutarhuri ja Kianni Oy:n yrittäjä Seinäjoelta.

Kirjoittelen blogia omien kokemusteni pohjalta. Tahti on säännöllisen epäsäännöllistä ja aiheet puutarhaan ja luontoon liittyviä sekä toisinaan myös tuntemuksiani makujen maailmasta.

Toiveenani on, että artikkelit antaisivat iloa ja hyötyä niitä lukeville. Ja tietenkin toivon, että piipahtaisit sivuilla myöhemminkin 💚.

BLOGITARINAT löytyvät alasvetolaatikosta otsikoittain aakkosjärjestyksessä.  Klikkaa ja kokeile ⏩

Jaa artikkeli ystävillesi ! Sharing is caring 💚

2 thoughts on “BLOGITARINAT”

 1. Hei,

  kiitos hienosta blogiartikkelista liittyen marja-aroniaan ja sen säilömiseen.
  asiasta kovin vähän tietävänä kysyn, että miksi kylmäpuristettuun mehuun joka pakastetaan, laitetaan vettä? eikö sen veden voisi laittaa sitten kun sulattaa sen käytettäväksi? Entä happo, parantaako se makua vai miksi sitä pakasteeseen laitetaan?
  terveisin
  Tapio Lehtinen
  Vantaalainen okt:n pihaa suunnitteleva

  1. Hei Tapio!
   Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Kylmäpuristusmenetelmä on eri juttu tehdä mehua kuin artikkelissani oleva. Artikkelini ohje on mehustamalla toteutettavasta aroniamehusta. Sitruunahappo parantaa mehun säilyvyyttä. Ainakin omassa taloudessani yksittäinen pakastettu mehuerä on niin iso, että siitä jää pakasteesta otettaessa osa joksikin aikaa jääkaappiin odottamaan käyttöä. Tässä vaiheessa säilöntäaineesta on etua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *