BLOGITARINAT

Tervetuloa PUUTARHAN SYKKEESEEN!

Olen Marita Hietikko, blogitarinoiden kirjoittaja, viheralan ammattilainen ja koulutettu puutarhuri. Toimin Kianni Oy:n yrittäjänä Seinäjoella ja nautin elämän antamista mahdollisuuksista.

Kirjoitelmani liittyvät puutarhaan, luontoon ja toisinaan myös makujen maailmaan. Artikkeleissa on omia kokemuksiani ja ohjeita kasvien ja puutarhan hoidosta.

Julkaisujen tahti on säännöllisen epäsäännöllistä. Tarinat löytyvät aakkosjärjestyksessä alasvetovalikkoa klikkaamalla.

Toivottavasti artikkelit antavan iloa ja hyötyä ja piipahdat sivuilla toistekin.

 💚 Marita

 

Klikkaa painiketta ja jaa artikkeli myös kaverille 💚

2 kommenttia artikkeliin ”BLOGITARINAT”

  1. Hei,

    kiitos hienosta blogiartikkelista liittyen marja-aroniaan ja sen säilömiseen.
    asiasta kovin vähän tietävänä kysyn, että miksi kylmäpuristettuun mehuun joka pakastetaan, laitetaan vettä? eikö sen veden voisi laittaa sitten kun sulattaa sen käytettäväksi? Entä happo, parantaako se makua vai miksi sitä pakasteeseen laitetaan?
    terveisin
    Tapio Lehtinen
    Vantaalainen okt:n pihaa suunnitteleva

    1. Hei Tapio!
      Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Kylmäpuristusmenetelmä on eri juttu tehdä mehua kuin artikkelissani oleva. Artikkelini ohje on mehustamalla toteutettavasta aroniamehusta. Sitruunahappo parantaa mehun säilyvyyttä. Ainakin omassa taloudessani yksittäinen pakastettu mehuerä on niin iso, että siitä jää pakasteesta otettaessa osa joksikin aikaa jääkaappiin odottamaan käyttöä. Tässä vaiheessa säilöntäaineesta on etua.

Vastaa käyttäjälle Tapio Lehtinen Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *