Harrastajasta ammattilaiseksi

Jos haluat tulla onnelliseksi, ryhdy puutarhuriksi!

Kianni -tarhurin Multaterapiaa-blogisivujen takana häärii uuteen elämään  loikannut, puutarhuriksi kouluttautunut alanvaihtaja.  Olen Marita Hietikko, nykyisin puutarha-alan yrittäjä , Seinäjoelta.

Kirjoittelen tarinoita itselleni läheisistä aiheista – puutarha, kokkailu ja mielen hyvinvointi.

Piston puutarhan hoitajaksi sain yli 30 vuotta sitten, päästyäni ensimmäisen kerran kuopsimaan omia kukkapenkkejä ja hyötytarhoja.
Vaikka kokeiluni johtivat alkuvuosina useammin epäonnistumisiin, jokin ihmeellinen voima veti nuorta perheenäitiä uudelleen ja uudelleen kokeilemaan uutta. Aloinkin kutsumaan tätä stressivapaata tunnetilaa Multaterapiaksi.

Vuoden 2016 alussa tapahtui elämässäni iso muutos. Pitkään päässäni pyörinyt unelma pätevöittää itseni kotipuutarhurista ammattilaiseksi, nytkähti vauhdilla eteenpäin.

Läheisten kannustamana rohkaistuin jättämään turvallisen, mutta henkisesti raskaaksi kokemani työn sijoitusmarkkinoiden parissa ja siirryin opiskelemaan ihan oikeasti puutarhuriksi. Ja tässä sitä nyt ollaan – koulu takana, todistus taskussa ja loppuelämä edessä ;).

Vaikka tiedot ja taidot puutarhan hoitajana ovat onneksi parantuneet nuoruusvuosistani, en usko että tulen tässä hommassa koskaan valmiiksi. Niin paljon on lisää opittavaa, koettavaa, ymmärrettävää, nähtävää, kuvattavaa, tutkittavaa….

Kerron sivuilla yksittäisiä tarinoita koskien mm. kasvillisuuden ylläpitohoitoja, puutarhan suunnittelua, istutusten perustamista, kasvuvyöhykkeitä ja kasvien menestymisolosuhteita.

Sivuston rönsyt ovat osa minua ja purkautuvat vapaa-ajan intohimoistani. Olen innokas kokeilemaan uusia juttuja ja seuraan mielenkiinnolla ihmisen hyvinvointiin vaikuttavia erilaisia juttuja, tutkimuksia ja keskusteluja.

Jakaessani oppimaani ja kokemusmaailmaani, toivon onnistuvani jakamaan positiivisia tuntemuksia myös blogini lukijoille,  päivän iloksi sekä antamaan helpotusta ja rohkeutta  puutarhan hoidon parissa.

Kiitos, kun tulit sivustolleni!

Marita, puutarhuri

Mottoni: Ansaitset puutarhan, josta nautit joka päivä. Opitaan yhdessä ja autetaan toisiamme.