KIANNIMARIKON TARINA

Miten elämänpolkuni on johtanut numeroiden keskeltä puutarhaan, multaterapian pariin.  Miten siisti toimistotyö jää taakse ja unelma uskaltaa siirtyä elämässä uudelle polulle, uuteen ammattiin ja yrittäjyyteen muuttuu todellisuudeksi. Mitenkä puutarhaharrastajasta tulee ammattipuutarhuri.

Innostukseni puutarhailuun alkoi noin 25 vuotiaana, kun sain vastuulleni ensimmäisen kerran oman puutarhan rakentamisen. En arvannut siinä vaiheessa puutarhailusta tulevan itselleni tulevaisuudessa rakkain harrastus ja jopa ammatti.  En, vaikka tekeminen on (lähes) koko ajan ollut nautinto.

Jokin ihmeellinen vietti imi minut yhä uudelleen kasvien pariin. Halusin tietää niiden hoidosta lisää, löytää syitä epäonnistumisiin ja päästä tutummaksi luonnon omien systeemien kanssa. Halusin kokeilla tekemistä eri tavoilla ja uusin uhrein.

Puutarhaharhailujeni alussa multaterapia oli pienten lasten äidille omaa aikaa. Stressivapaita hetkiä, ilman suorituspaineita. Lyhyitä hetkiä hetkessä.

Kuluneiden vuosikymmenien aikana hinku puutarhailua kohtaan on saanut useita kertoja lisäkierroksia.  Ne kutkuttavat tunteet, joita olen kokenut suunnitellessani uutta puutarhaa talopiirustusten kylkeen, se ilon kokemus monien rakentamisten yhteydessä ja palava mielenkiinto etsiä eri kohteisiin ja olosuhteisiin sopivia kasvia. Jokainen kohdalleni osunut mahdollisuus muokkasi itseäni kerta kerralta lähemmäksi muutosta.

Vuoden 2016 alussa se sitten tapahtui. Läheisten kannustamana hyppäsin tyhjän päälle ja rohkaistuin toteuttamaan unelmani. Jätin turvallisen työni sijoitusmarkkinoiden parissa ja siirryin opiskelemaan ihan oikeaksi puutarhuriksi.

Ja tässä sitä nyt ollaan – koulu takana, Puutarhurin perustutkinto -todistus taskussa ja loppuelämä edessä, KIANNI OY:n yrittäjänä.

Puutarhurina haluan auttaa sinua puutarha-asioissa. Puutarhapalvelujen käyttö on yleistynyt samalla kun halu satsata puutarhan hoitoon ja viihtyvyyteen on lisääntynyt. Puutarha-ammatilaisen palvelut sopivat moneen tilanteeseen. Joskus omat taidot eivät vain riitä, elämäntilanne tai terveydentila ovat esteenä tai halu tehdä jotain muuta kuin hoitaa puutarhaa vievät voiton aikatauluissa.

Ota rohkeasti yhteyttä. Lupaan tehdä parhaani ja käyttää kaikki osaamisen taitoni puutarhasi hyvinvoinnin hyväksi.

En kilpaile biologien tai korkeammin koulutettujen alan ammattilaisten tietotaitojen kanssa,  mutta luotan että kokemus, asenne ja tahtoni hoitaa kaikkia puutarhan kasveja kuin omiani, riittävät.

Kianni Oy:n puutarhapalvelujen toiminta-alueena on Seinäjoen seutu.

Ovatko puutarha-asiat sinulle juuri nyt ajankohtaisia?

 

 

 

 

Terveisin, Marita  💚

puutarhuri – yrittäjä

 @kiannimarikko

KIANNI OY

 


 

Jaa artikkeli ystävillesi ! Sharing is caring 💚

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *