KIANNIMARIKON TARINA

Lue tarinani, mikäli sinua kiinnostaa tietää miten oma elämänpolkuni on johtanut numeroiden keskeltä puutarhaan, ’multaterapeutiksi’.  Kerron sinulle, mitenkä siisti toimistotyö jäi taakseni ja unelma uskaltaa siirtyä elämässä uudelle polulle, uuteen ammattiin ja yrittäjyyteen muuttui todellisuudeksi. Mitenkä puutarhaharrastajasta tuli ammattipuutarhuri.

Innostukseni puutarhailuun alkoi noin 30 vuotta sitten, kun sain vastuulleni ensimmäisen kerran oman puutarhan rakentamisen. En arvannut siinä vaiheessa, että puutarhailusta tulisi tulevaisuudessa rakkain harrastus ja jopa ammatini.  En, vaikka puutarhassa tekeminen on koko ajan ollut itselleni nautinto, ei koskaan milloinkaan ikävää pakkoa.

Jokin ihmeellinen voima veti minua alusta asti  yhä uudelleen kasvien pariin. Halusin tietää lisää ja oppia kasvien hoitoon ja menestykseen (menestymättömyyteen😂) liittyviä syitä.  Halusin kokeilla tekemistä eri tavoilla ja uusin uhrein. Puutarhailu oli pienten lasten äidille omaa aikaa. Stressivapaita hetkiä, ilman suorituspaineita. Lyhyitä hetkiä hetkessä – Multaterapiaa.

Kuluneiden vuosikymmenien aikana hinku pysyvämpään puutarhailuun on saanut useita kertoja lisäkierroksia.  Se kutkuttava tunne, jota olen tuntenut suunnitellessani uutta puutarhaa talopiirustusten kylkeen, se ilon kokemus monien rakentamisten yhteydessä ja se mieletön mielenkiinto etsiä eri kohteisiin ja olosuhteisiin sopivia kasvia. Jokainen kohdalleni osunut mahdollisuus on muovannut itseäni kerta kerralta lähemmäksi muutosta.

Vuoden 2016 alussa se sitten tapahtui. Rohkeus toteuttaa unelma – pätevöityä kotipuutarhurista ammattilaiseksi, nytkähti vauhdilla eteenpäin. Läheisten kannustamana hyppäsin tyhjän päälle. Jätin turvallisen työni sijoitusmarkkinoiden parissa ja siirryin opiskelemaan ihan oikeaksi puutarhuriksi.

Ja tässä sitä nyt ollaan – koulu takana, Puutarhurin perustutkinto -todistus taskussa ja loppuelämä edessä.

Puutarhurina haluan auttaa sinua, joka arvostat hoidettua puutarhaa. Puutarhapalveluni sopivat tilanteisiin, kun omat taidot,  elämäntilanne tai terveydentila ovat tekemisesi esteenä tai haluat käyttää puutarha-aikasi muuhun.  Lupaan tehdä parhaani ja käyttää kaikki osaamisen taitoni puutarhasi hyvinvoinnin hyväksi. En kilpaile biologien tai korkeammin koulutettujen alan ammattilaisten tietotaitojen kanssa,  mutta luotan että pitkä kokemukseni, halu oppia uutta ja tahtoni hoitaa kaikkia puutarhan kasveja kuin omiani, korvaavat ja täydentävät akateemisia puutteitani.

Kianni Oy:n puutarhurina toimin Seinäjoella ja lähiseudulla. Puutarharatkaisut taipuvat moneen tilanteeseen. Hoitoa, neuvontaa, uuden ja vanhan pihapiirien suunnittelua.

Mikäli puutarha-asiat ovat sinulle ajankohtaisia ja olet kiinnostunut puutarhaasi tehtävästä suunnittelusta tai käytännönläheisestä neuvonnasta tai konkreettisesta avusta puutarhan hoitoon, ota ihmeessä yhteyttä.

Terveisin, Marita  💚

Kianni Oy:n puutarhuri  @kiannimarikko

 

 

KIANNI Oy:n palveluista lisää täältä.

 


 

Piditkö sisällöstä? KIITOS, kun jaat lukemaasi eteenpäin. Sharing is caring 💚 -Marita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *