Leipää, pullaa, sämpylöitä – nyt onnistuu

Hei Multaterapialaiset !

Uudenkuun päivä oli viime lauantaina 18.11.2017, joten Kuu lähenee nyt kovaa vauhtia D-muotoaan. Kuuopissa tätä vaihetta kutsutaan nousevan, yläkuun vaiheeksi. Tässä tarinassa kerron testistäni, onko kuun asennolla todellakin vaikutusta hiivataikinan nousulle. 

Yläkuulla taikina nousee vahvasti

Leipojalle jakso on mahtavaa onnistumisen aikaa.  Taikinat nousevat hyvin ja leipomuksista tulee täydellisiä, kun nousevan kuun taikavoimat auttavat. Kuuopin mukaan hiivapohjainen taikina nousee yhä paremmin, mitä lähempänä ollaan täysikuuta (3.12.2017).

Itse epäilin kyllä tämän teorian paikkansapitävyyttä vielä jokin aika sitten…. ja tein pullataikinan – kaikkien oppien vastaisesti – alakuun loppuvaiheessa.

Leveä ja matala.
Alakuulla leivottu korvapuusti

Hiiva oli tuoretta, neste oli kädenlämpöistä, ohje oli vanha-sama-tuttu-turvallinen, mutta ei, mikään ei onnistunut. Taikina nousi heikosti, koostumuksessa ei ollut leivottaessa mitään kimmoisuutta ja lopulta, pullamassa vain levisi uunissa.

Päätin etten enää ikinä tee pullataikinaa alakuun viimeisinä päivinä ja uuden sämpyläeränkin päätin tehdä vasta yläkuun puolella, kun leipominen on jälleen turvallista 🙂

Elämä opettaa ja kokeilemalla oppii.  Lähdethän mukaan testamaan! Laitetaan hiivat kohoamaan ja pyöräytetään tuoreet Yläkuun pullat ja sämpylät itsemme ja läheistemme iloksi.

Maukasta viikonvaihdetta!

Marita

P.S. Niin ja muistathan, että nyt on myös hyvä hetki kerätä oksat ja varvut jouluasetelmiin. Pysyvät yläkuun vaikutuksesta pidempään tuoreina ja neulaset hyvin kiinni oksissaan.

Kuun kierrosta löytyy mielenkiintoisia artikkeleita netistä. Yksi kiehtovimmista on Yläkuun Anne Pöyhösen tutkimukset ja tarinat, joita itsekin käytän lähteinä.

P.S.S. Yläkuun tuotteita voit hankkia myös Kianni Oy:ltä. Laita viesti  täältä meille

2 vastausta artikkeliin “Leipää, pullaa, sämpylöitä – nyt onnistuu”

  1. Isäni oli puutarhuri ja hän seurasi kuun kiertoa kalenterista. Mielenkiinnolla vieläkin muistelen mitä tuli tehdä kasvavankuun aikaan. Hyvää marraskuun viimeistä viikkoa sinulle t. Inkeri

    1. Kiitos viestistäsi. Nämä kuunkierron ympyrät ovat kyllä todella mielenkiintoisia testailla. -Marita

Kommentit on suljettu.