Numeroiden pyörittelystä puutarhuriksi

Marita Hietikko – Kianni Oy:n puutarhuri

Tarina ’numeroiden pyörittelystä puutarhuriksi’, kertoo mitenkä puutarhaharrastukseni vei minut mennessään. Mitenkä siisti toimistotyö jäi taakse ja uskalsin siirtyä uudelle polulle, uuteen ammattiin ja yrittäjyyteen. 

Innostus puutarhailuun alkoi noin 30 vuotta sitten, kun sain vastuulleni ensimmäisen kerran oman puutarhan rakentamisen. En arvannut siinä vaiheessa, että puutarhailusta tulisi tulevaisuudessa rakkain harrastus ja jopa ammatin.  Toki jotain viitteitä ilmassa jo oli, sillä puutarhassa tekeminen on koko ajan ollut nautinto, ei koskaan milloinkaan ikävää pakkoa.

Jokin ihmeellinen voima veti minua alusta asti  yhä uudelleen kasvien pariin. Halusin sitkeästi oppia ymmärtämään kasvien hoitoon tai menestykseen (menestymättömyyteen😂) liittyviä ongelmia. Halusin  selvittää syyt, kokeilla eri tavoilla ja uusin uhrein. Puutarhailu oli pienten lasten äidille omaa aikaa. Stressivapaita hetkiä, ilman suorituspaineita. Lyhyitä hetkiä hetkessä – Multaterapiaa.

Kuluneiden vuosikymmenien aikana hinku pysyvämpään puutarhailuun on saanut useita kertoja lisäkierroksia.  Se kutkuttava tunne, jota olen tuntenut suunnitellessani uutta puutarhaa talopiirustusten kylkeen, se ilon kokemus monien rakentamisten yhteydessä ja se mieletön mielenkiinto etsiä eri kohteisiin ja olosuhteisiin sopivia kasvia. Jokainen kohdalleni osunut mahdollisuus on muovannut itseäni kerta kerralta lähemmäksi muutosta.

Vuoden 2016 alussa se sitten tapahtui. Rohkeus toteuttaa unelma – pätevöityä kotipuutarhurista ammattilaiseksi, nytkähti vauhdilla eteenpäin.

Läheisten kannustamana hyppäsin tyhjän päälle. Jätin turvallisen, mutta ei enää niin innoittavan työni sijoitusmarkkinoiden parissa.  Siirryin opiskelemaan ihan oikeaksi puutarhuriksi.

Ja tässä sitä nyt ollaan – koulu takana, todistus taskussa ja loppuelämä edessä.

Puutarhurina haluan auttaa sinua, jolle hoidettu puutarha on tärkeä juttu, mutta omat taidot,  elämäntilanne tai terveydentila ovat tekemisesi esteenä tai haluat käyttää puutarha-aikasi muuhun.  Lupaan käyttää kaikki osaamisen taitoni puutarhasi hyvinvoinnin hyväksi. En kilpaile biologien tai korkeammin koulutettujen alan ammattilaisten tietotaitojen kanssa,  mutta luotan että pitkä kokemukseni, halu oppia uutta ja tahtoni hoitaa kaikkia puutarhan kasveja kuin omiani, korvaavat ja täydentävät puutteitani.

Kianni Oy:n puutarhurina toimin Seinäjoella ja lähiseudulla. Puutarharatkaisut taipuvat moneen tilanteeseen. Hoitoa, neuvontaa, uuden ja vanhan pihapiirien suunnittelua. Käy tutustumassa! 

Kokemus kasvattaa

Kianni-tarhurin Multaterapiaa blogissani kirjoittelen säännöllisen epäsäännöllisesti tarinoita itselleni läheisistä ja hyvää mieltä tuottavista aiheista.

Tarinoissa kerron omia näkemyksiäni ja kokemuksiani puutarhamaailmasta sekä jollain tavalla luontoon liittyvistä asioista ja kokeiluistani luonnon antimien parissa. Ne eivät ole ainoa totuus, mutta ovat omiani.

Toivon, että artikkeleista on iloa ja hyötyä myös sinulle. Toivottavasti piipahdat sivuilla myöhemminkin.

Terveisin, Marita

Kianni Oy:n puutarhuri -kiannimarikko-

-On onni omistaa puutarha, josta nauttii !

Olen iloinen, kun tein aikoinaan päätöksen pyrkiä tekemään joka päivä jotain, joka ensin vähän pelottaa. 

Päätös on johtanut itseäni uusille poluille. Yksi niistä tänne bloggauksen ja somen maailmaan, jossa luoviminen on keksimistä, kokeilua, kasvamista, riskinottoa, sääntöjen rikkomista, virheiden tekemistä ja hauskanpitoa.

Psssst👉👉👉 Linkit Kianni Oy:n kotisivuille ja blogitarinoiden kirjastoon.